Сировинним складом обумовлюються всі споживчі властивості меблевої тканини.
Сировинним складом обумовлюються всі споживчі властивості меблевої тканини. Якщо натуральні компоненти дозволяють матеріалу зберегти природні гігієнічні та тактильні властивості, то синтетичні волокна надають тканинам міцності. Для виготовлення меблевих тканин використовуються натуральні, синтетичні, штучні волокна та їх комбінації. Для виробництва більшості меблевих тканин використовують синтетичні волокна. Це пов'язано з тим, що сучасне синтетичне волокно є гипоаллергенным, мало утворює частинок пилу, у яких виключено розвиток бактерій. При виборі тканини слід враховувати технічні характеристики кожного виду волокна, тому що меблеві тканини використовуються в умовах, що потребують підвищених експлуатаційних якостей, і саме синтетичні складові дозволяють скріпити між собою волокна і значно збільшити зносостійкість матеріалу.